Käytössäsi on vanha selainversio

Huomioithan, että sivusto ei välttämättä toimi oikein vanhentuneella selaimella. Suosittelemme selaimen päivittämistä tai toisen selaimen käyttämistä.

Palkitseminen

Sampo-konsernin palkitsemisstrategia on vastuullinen sekä työntekijöitä että osakkeenomistajia kohtaan. Näin ollen pitkän aikavälin taloudellinen vakaus ja konsernin arvon kehittäminen ohjaavat palkitsemisjärjestelmien suunnittelua.

Kaikkien palkitsemismekanismien lähtökohtana on rohkaista ja kannustaa työntekijöitä tekemään parhaansa ja ylittämään heille asetetut tavoitteet. Samalla on kuitenkin huolehdittava, että palkitsemismekanismit eivät houkuttele tai rohkaise työntekijöitä liiallisten tai ei-toivottujen riskien ottamiseen. Riskeihin reagoivat, mutta oikeudenmukaiset ja palkitsevat palkitsemismekanismit vahvistavat Sampo-konsernin kykyä tuottaa lisäarvoa sidosryhmilleen ja osakkeenomistajilleen.

Sampo-konsernin käyttämät erilaiset palkitsemismuodot ovat kiinteä ja muuttuva palkitseminen sekä eläke ja muut edut.

Lisätietoja palkitsemismuodoista

Sampo-konsernin palkitseminen 2012-2016

Sampo-konsernin palkitsemisperiaatteet

Hallitus on määritellyt Sampo-konsernin palkitsemisperiaatteet, jotka koskevat kaikkia Sampo-konsernin yhtiöitä. Palkitsemisperiaatteet ovat osa Sampo-konsernin yleistä hallinnointimallia ja niissä esitetään konsernin palkitsemisrakenne ja palkitsemisjärjestelmien laatimisperiaatteet.
 
Sampo-konsernin palkitsemisperiaatteet (PDF)

Sampo-konsernin palkka- ja palkkioselvitys

Sampo-konsernin palkka- ja palkkioselvitys

Sivun alkuun
Päivitetty 21.3.2017